logo.png

Kvik kennel

Min vei inn til naturguidingen var gjennom hundekjøring. Det startet med en ukes arbeidsopphold hos en av de største aktivitets sentrene i Norge, Tromsø Villmarkssenter. Her var jeg med på sledeturer med hund, tok ansvar for å besøkende og deltok i hundestell og foring.

Det som bare skulle være en uke med arbeid, ble fort noen år.

Derfra har jeg hentet mange erfaringer fra vinterfriluftslivet. Alt fra å trene og kjøre hundespann til overlevelse i vinterfjellet. Og ikke minst hvordan man har det moro på tur, og holder kulda borte.

Fem år senere sitter jeg igjen med to Alaska hunskyer, mange fine turminner og eventyrlysten på flere turer og nye erfaringer.

Vi utvider nå hundegården med "kjærestebesøk" fra Vestvatn. Så forhåpentligvis blir det et stort valpekull i august! Kanskje vi åpner for turer med valpetrening og lek?

Det er Dolly som skal bli mor. Hun er en spenstig og sterk pelsrakett med sprø påfunn hele tiden. Hun rauter som ei ku når hun blir ivrig, og har til tider litt for stor behov for klapp og kos. Vi er trygge på at hun blir en fantastisk mor til valpene, og at de får gode gener herfra!

Lykke er vår gode og rolige hann hund. Han er alltid med på tur og gir sitt ytterste når det gjelder. Han begynner dessverre å bli sliten etter flere år som arbeider på turist kennel. Men det kan man ikke merke på humøret! Etter at denne karen kom til oss har han blitt en skikkelig gla' gutt, som er hengiven og tullete som en valp når han leker seg i hundegården. Vi har valgt å la han få ta livet litt mer med ro, og innimellom blir det en lur på sofaen inne, noe han setter stor pris på. Han elsker barn, kos og tennisballer.

Disse kan det godt hende dere får se mer av dersom dere blir med på tur i vinter! Kick-spark i skiløypa med hund er utrolig moro!

Vi oppdater litt fra hundegården i ny og ne, og det blir selvfølgelig bilder og historier fra valpene når de kommer :)

#turblogg #kvikguiding #kvikguiding #majakvikstad #teamkvik #nordlys #hundekjøring #kvikkennel #kennel #alaskahusky #hundeliv #valper #vinterturer #vinter #spark #snørekjøring