logo.png

Børvatnet på langs med SUP

Søndag morgen. Kaffe, frokost, tannpuss. Pakke våtdrakt. Kamera. Årer. Enda mer kaffe! Og så, feste brettene på taket og kjøre av sted.

Så er vi der. På kanten av Børvatnet. Mattias og Kariann venter på oss, de ville bli med å teste. Vi kler på våtdrakter og trår forsiktig ut på brettene. Det er stille og fint på vannet, og padlingen går som en lek! Vi padler langs fjellvegger som går rett ned i vannet, til små hvite strender. Forbi fisker som hopper. Og videre. Leker oss med yoga som Kariann er helt rå på! Hun står på hodet, faller i vannet, ler og klatrer opp på brettet igjen. Dette er en utrolig fin tur!

Vi kommer til enden av vannet. Til en lang hvit strand hvor stien opp til Lurfjellhytta går forbi. Sitter litt i solen, som er i ferd med å gå bak skyene. Det blåser litt. Faktisk ikke bare litt..

Vi står der og tenker at det ikke kommer til å gå like fort tilbake. Vi har skikkelig motvind! Klassisk nybegynner feil, sier Kariann! Latt medvinden dra oss over hele vannet, for så å måtte ta den tyngste turen tilbake i motvind..

Og det er nok helt riktig. Men vi padler på, setter oss på knærne for å virke mindre som et seil for vinden. Det går ikke fort. Men ruta er vakker, og det er mye å oppdage underveis. Skuldrene blir sliten. Magemusklene har det litt tungt de også.

Vi nærmer oss endelig den lille svingen på vannet mot parkeringen. Enden på turen. Jeg merker at jeg padler saktere, for turen har vært så fin at den godt kan få vare litt til. Hit skal vi tilbake. Og hit skal vi ha med folk. Dette må flere få oppleve!


Utvalgt innlegg