logo.png

Jentehelg med SUP og topptur til Lurfjelltind!

I august og starten av september arrangerte Kvik Guiding Jentehelg!

Jeg møtte en herlig jentegjeng ved parkeringen til Børvatnet fredag ettermiddag, kjørte bagasje og passasjerer over det 4 km lange vannet med båt, og campet i telt på den nydelige kritthvite stranda ved enden av vannet.

I tillegg til bålkos var det som alltid god stemning med damer på tur! Og å sove i telt var heller ingen sak. Alle kom seg på brettene første kveld, og fikk en utrolig fin opplevelse av det å flyte rundt på padlebrett i nydelige omgivelser!

Børvatnet er en av flere inngangsparti til Lurfjellhytta, Børtindan, Åselidalen og Lurfjelltind. Det går oppmerket sti langs ved vannet og videre forbi stranden hvor vi campet. Og det var nettopp Lurfjelltind som var målet for lørdagen.

Veien opp til tinden er ikke den korteste når man går fra Børvatnet, og man må regne med å bruke hele dagen. Vi pakket godt med mat og klær, for det er ofte surt og en del vind på toppen. Vann er det godt med underveis, da det renner store elver langs med stien opp til Lurfjellhytta.

Det går ca en time fra vannet hvor vi startet opp til Turistforenings hytta (Lurfjellhytta) hvor det er sengeplass til både to og firbeinte, og fasiliteter som utedo, ovn og gasskjøkken. Hytta er i kjent DNT stil, og veldig sjarmerende. Det er stort sett folk her hver helg i løpet av sommeren, og flere tar turen dit fra Åselidalen eller Svartvannssætra i Misvær.

Fra hytta ser man veien videre ganske tydelig, da deler av toppen er bratt, mens en fin rygg strekker seg nedover. Det er ikke oppmerket sti til toppen, noe som ofte skaper forvirring, men som nok er ment fordi det er flere mulige veier opp. Mitt turkart hadde markert tursti fra "baksiden" av fjellet fra vår retning, noe vi kjapt fant ut ville være en lang omvei. Er det god sikt er det letteste å lese terrenget og velge seg en vei ut fra hvor bratt man ønsker å gå.

Oppe i høyden ble det litt tåkete begge jentehelgene, og lite utsikt fra toppen. Men landskapet på tur opp er uansett et vakkert syn, og det å nå målet, utsikt eller ei, smaker alltid godt!

Det beste med å være på tur, er den gode følelsen i kroppen etter en lang dag med vandring. Sette seg ned ved bålet og ta innover seg alle opplevelsene og inntrykk underveis. Snakke med likesinnede, varme tærne i varmen og slappe av!

Noen av jentene valgte til og med å padle hele Børvatnet på langs søndagen. Og forhåpentligvis ble de bitt av basillen! Finere tur skal man lete lenge etter! Fossefall langs bratte fjellvegger som går rett ned i vannet, grønne åser og blikkstille vann. Anbefales!


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square